Concert met basklarinet, saxofoon en accordeon

Op  zondag 1 november speelt in de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a, een trio van basklarinet, saxofoon en accordeon. Aanvang 16.30 uur. Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig muziekliefhebbers en daarom moet ieder zich vooraf opgeven (mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl of schrijf u in via de website van de Kruiskerk). Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt u verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 10,- per stuk (jongeren tot 25 jaar € 5,-).

De drie musici zijn Fie Schouten, basklarinet en klarinet, Femke IJlstra, sopraan- en altsaxofoon en Marko Kassl, accordeon. Het zijn musici die hun sporen verdiend hebben in de vertolking van hedendaagse en van klassieke muziek. Alle drie zijn hoofdvakdocent voor hun instrument aan conservatoria in Nederland en Duitsland. Het trio komt met een programma dat een overzicht biedt van vier eeuwen klassieke muziek. Zij zien dit concert als een muzikale reis door de tijd. Een triosonate van Bach staat op hun programma, evenals een sonate van Poulenc, een tango van Piazolla en, uit de huidige eeuw, composities van Goldstein, Imhorst en Raxach.

Als de belangstelling groter is dan er momenteel bij concerten kan worden toegelaten, wordt het ook met een live-stream uitgezonden.