Muziek uit de 20e eeuw voor strijktrio

Op 11 oktober zal in de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a, een strijktrio spelen. Aanvang 16.30 uur. Drie jonge musici bereiden zich voor op de Dutch Classical Talent competitie. Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig liefhebbers en daarom moet ieder zich vooraf opgeven (mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk). Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt u verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 10,- per stuk (jongeren tot 25 jaar € 5,-).

De drie jonge musici zijn Ruña ’t Hart, viool, Kalle de Bie, cello en Martin Moriarty, altviool. Zij volgden allen hun opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en proberen nu een bestaan op te bouwen in de wereld van de klassieke muziek. Dat is in deze ‘coronatijden’ een ontzettend moeilijke opgave en je moet erg gedreven zijn om alle drempels en hindernissen die op je pad komen het hoofd te kunnen bieden. Zij doen het en u steunt hen door te komen of te kijken. Als de belangstelling groter is dan er nu in de Kruiskerk mag worden toegelaten, zal een live-stream uitgezonden worden zodat dan ook ieder thuis kan kijken en luisteren (en een donatie kan doen).

Ruña, Kalle en Martin komen met een programma waarin de hoofdmoot bestaat uit oost-europese muziek uit de twintigste-eeuw: intensieve, dramatische, lyrische en zeker ook ritmische muziek gebaseerd op de dansen en volksmelodieën uit Oost-Europa. Zij spelen strijktrio’s van de Hongaars-Zwitserse componist Sandor Veress, van de Hongaar Béla Bártok en van de Roemeen György Kúndar. Maar ook de oude meester Johann Sebastiaan Bach ontbreekt niet: een van zijn triosonates heeft het drietal bewerkt voor strijktrio.