Henk Trommel en Buxtehude

Op  zondag 29 november wordt in de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a, een orgelconcert gegeven door Henk Trommel, de organist van de kerk. Aanvang 16.30 uur. Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig muziekliefhebbers. Vooraf aanmelden kan via concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk. In verband met registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt u gevraagd ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 10,- per stuk (jongeren tot 25 jaar € 5,-).

Het concert heeft als titel In de schijnwerper: Dieterich Buxtehude. Het wordt een concert met een verhaal over de barokke componist Buxtehude, die ruim driehonderd jaar geleden in heel Europa bekend en beroemd was. Henk Trommel heeft zich in de Lübeckse organist en musicus verdiept en beheerst een groot aantal van diens magnifieke orgelwerken. Verteld wordt over Buxtehudes leven, de inspiratie die hij met zijn improvisatorische ‘stylus phantasticus’ de jonge Bach bood en de muzikale cultuur waarmee hanzestad Lübeck zich via hem profileerde, maar vooral maken we kennis met zijn orgelmuziek: toccata’s, preludes en fuga’s, de prachtige passacaglia en enkele koraalbewerkingen.

Henk Trommel is sinds tien jaar de cantor-organist van de Kruiskerk. Hij voelt zich er zeer thuis en weet als geen ander hoe je het prachtige Flentrop-orgel in de ‘kathedrale’ akoestiek van de kerk  volop tot zijn recht kunt laten komen. Een ‘must’ voor orgelliefhebbers!