20 jaar Taizé in Amstelveen: uitnodiging voor de jubileumviering

Zondag 13 juni

Dit seizoen bestaat de Taizéviering 20 jaar in Amstelveen en daar zijn wij best wel een beetje trots op. In de Handwegkerk zijn we begonnen en na de sluiting van die kerk zijn we doorgegaan in de Paaskerk. Zondag 13 juni gaat we dit samen vieren in de Paaskerk met een jubileumviering en een drankje na afloop. Je wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Fijn dat we elkaar dan weer kunnen zien en spreken.
Bijgaand vind je de orde van dienst.

Deze viering kun je ook digitaal met ons vieren. Hierbij vind je de link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1090. Je kiest dan voor de live-uitzending. Natuurlijk kun je deze dienst ook later op enig ander moment volgen; dan volstaat het klikken op de datum van deze dienst.

Dit zijn de maatregelen die in de kerk gelden: Omdat iedereen afstand tot de ander moet houden, zitten we niet bij elkaar, maar juist verspreid over de zaal. Er mag slechts een kleine groep mensen zingen, deze groep is daarvoor gevraagd. De rest kan mee-neuriën of luisteren. Het laatste lied kan wél samen worden gezongen.

Om 19.15 begint de voorbereiding met inzingen in de kerkzaal. Alhoewel niet iedereen kan meezingen, verzoeken wij je om 19.15 u in de kerkzaal te zijn. Om 19.30 u zal de viering echt beginnen. Om de viering niet te verstoren, kan na aanvang helaas niemand meer worden toegelaten.

De voorbeden kun je nog niet zelf uitspreken en worden uitgesproken door de voorganger en iemand van de voorbereiding. Mocht je behoefte hebben om een voorbede in te sturen, omdat je er niet bij kunt zijn, dan ontvang ik die graag per kerende mail. Deze zullen in die viering worden uitgesproken. Kunt je wel aanwezig zijn en wil je graag een voorbede uitgesproken hebben, dan kun je die in het benedenhuis opschrijven en inleveren voor de viering. Ook deze zullen in de viering worden uitgesproken.

Het thema is: Nieuw geloven.  Wat je gelooft, hoe je gelooft, waar je in gelooft, dat verandert vaak in de loop van je leven. Je ontdekt een heel ander beeld van God of soms verdwijnt God. Zo ontstaan er ook nieuwe vormen van geloven.

Voorganger is: Barbara de Groot. De muziek wordt verzorgd door leden van een live ensemble bestaande uit Linde Dorenbos, Evelien Groot en Marion Velten o.l.v. Vincent Dorenbos.

Na afloop is er gelegenheid voor een gesprek of een gebed in de stiltehoek, maar wel op afstand van elkaar.

Na deze viering kunnen we elkaar buiten ontmoeten met een drankje en een hapje om dit jubileum samen te vieren.

Graag tot zondag. Met een hartelijke groet,
Esther Velten
e-mail: evelten@ziggo.nl,
tel: 020-6455406


nieuw geloven