Afscheid

Beste gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert,

Deze zondag, 28 februari 2021, neem ik na elf jaar en vijf maanden als predikant afscheid als dienstdoend predikant vanwege emeritaat. Ik zal daar verder kort over zijn; in Present die vandaag verschijnt, is meer van mijn hand te vinden.

Het grootste deel van mijn werk speelde zich uiteraard af binnen de wijkgemeente van de Kruiskerk (aan de leden daarvan heb ik een afscheidsbrief geschreven), maar ook met de wijkgemeenten van de Paaskerk en de Pelgrimskerk en met de collega’s waren er goede en hartelijke contacten. Allen hartelijk dank daarvoor. Ik hoop van harte dat de ingezette samenwerking tussen de wijkgemeenten zich de komende jaren verder zal verstevigen en verdiepen.

Als een cadeautje voor gemeenteleden heb ik een boekje laten maken van de psalmoverdenkingen die vorig jaar in de Nieuwsbrief en op de website van de PGA-B zijn verschenen: Met psalmen de crisis door. In normale omstandigheden zou ik een paar dozen in de verschillende kerken hebben gezet, zodat ieder die interesse heeft een exemplaar zou kunnen meenemen na een kerkdienst of een andere activiteit. Dat is nu wat gecompliceerd. Als je graag een exemplaar wilt ontvangen (of meerdere exemplaren, ook voor andere gemeenteleden van wie je weet dat ze belangstelling hebben), laat het me weten. Dan zorg ik wel dat de boekjes hun weg vinden.

Ga met God en Hij zal met je zijn (lied 416).
Met een hartelijke groet,
Sieb Lanser