Bach’s grote Passion

In vijf luistermomenten toegelicht door Henk Trommel

Tot en met 26 maart elke vrijdag vanaf 17.00 uur

In de veertigdagentijd, de tijd van Aswoensdag tot aan Pasen, wordt toegeleefd naar Pasen. Een tijd waarin het lijden van Jezus Christus wordt herdacht. Al eeuwenlang wordt dit uitgedrukt in passiemuziek. Wie aan passiemuziek denkt, denkt ongetwijfeld in ieder geval aan de Mattheus Passion van Johann Sebastiaan Bach. De gezongen recitatieven (de verhaallijn volgens het evangelie van Matteüs), de koralen, de aria’s en de koorgedeeltes hebben allemaal hun eigen karakter en betekenis. En hoe zit dat met de muziek? Waarom is de muziek geschreven zoals het geschreven is?

Cantor-organist Henk Trommel geeft tot en met 26 maart elke vrijdag vanaf 17.00 uur een korte uitleg over een vijftal onderdelen uit de Mattheus Passion. Om daarna een door hem uitgekozen opname te beluisteren. De uitleg is elke vrijdag vanaf 17.00 uur te vinden op het YouTubekanaal en op de websites van de protestantse kerken van Amstelveen en Buitenveldert, www.pga-b.nl. Laat u verrassen en hoor de passiemuziek met andere oren.

De veertigdagentijd is een periode van bezinning. Voor deze periode organiseren de protestantse kerken in Amstelveen en Buitenveldert een reeks aan activiteiten, in een vast ritme per week. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.pga-b.nl.