Themaviering ‘Angst en vertrouwen’ – Paaskerk

Zondag 18 juni

De laatste themaviering voor de zomer komende zondagmiddag om 17.00 uur in de Paaskerk kreeg als titel ‘Angst en vertrouwen’ mee. Het is nog niet zo eenvoudig om met elkaar na te denken over angst. Als je over je angst spreekt, wordt die angst soms groter. Soms schamen we ons voor onze angst. En wat kan je geraakt worden door een ander, in haar of zijn angst. Is er dan wel iets te zeggen of te doen?

Het christelijk geloof wil een boodschap van bevrijding zijn. Maar we kunnen niet ontkennen dat godsdienst ook angst kan oproepen. In Bijbelse verhalen stuiten we bij herhaling op enkele woorden: ‘vrees niet’ of ‘wees niet bang’. Iemand is die woorden eens gaan tellen en kwam op 365 keer. Voor iedere dag dus één keer. In de Psalmen gaat het bij herhaling over angst. Ook Jezus heeft grote angst gekend.

Tijdens de viering klinken verhalen van de mensen die voorbereid hebben, die met angst van doen hebben. We lezen een evangeliefragment over angst. Leerlingen op een boot, in de storm. Niet minder gaat het over vertrouwen, Jezus laat dat vertrouwen zien. Wie is hij toch?

Gelezen wordt: Marcus 4:35-41

Ds. Gert Jan de Bruin

De themadienst is ook te volgen op Kerkdienstgemist.nl.