Vivaldi’s Nisi Dominus in vespers – Kruiskerk

Zondag 6 juni

Op zondag 6 juni, aanvang 16.30 uur, vindt in de Kruiskerk in Amstelveen de laatste muzikale vespers voor de zomervakantie plaats. Uitgevoerd wordt een van Antonio Vivaldi’s mooiste kerkelijke werken, de psalm Nisi dominus.
Vanwege de coronabeperkingen mag nog steeds maar een beperkt aantal mensen worden toegelaten. Daarom is aanmelding vooraf verplicht. Mail naar cantate@kruiskerk-amstelveen.nl. Ieder die zich aanmeldt, krijgt een reactie of er nog plaatsen zijn.
De vespers kan vanaf 16.30 uur ook thuis, via een livestream, gevolgd worden via kerkdienstgemist.nl; Amstelveen, Kruiskerk. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Nisi Dominus zijn de eerste woorden van een van de psalmen uit de Bijbel die pelgrims tijdens de bedevaart zongen. De strekking van de psalm is dat alles wat de mens doet tevergeefs is, tenzij God er achter staat. Deze psalm is door tientallen componisten in de loop der eeuwen op muziek gezet. De barokke Italiaanse componist Antonio Vivaldi maakte twee versies, een voor koor en een voor solostem.
Omdat koorzang nog niet is toegestaan vanwege de coronabeperkingen, hebben we voor deze vespers de versie gekozen voor solostem en strijkers. De mezzosopraan Elsbeth Gerritsen zingt de altpartij en de strijkers van Het Bach Ensemble Amsterdam begeleiden haar.
Paulien Kostense heeft de muzikale leiding. Organist is Henk Trommel, terwijl ds. Niek Scholten liturg is.