Sam’s kledinginzameling GAAT NIET DOOR

In overleg hebben we als coördinatoren van de inzameling in Amstelveen besloten om de Kledinginzameling op 24 oktober NIET TE LATEN DOORGAAN!

Wij achten het niet verantwoord om nu een inzameling te houden die a priori mensenstromen creëert.


Uw kleding krijgt een tweede leven terwijl de geldelijke opbrengst bestemd is voor hulp aan Ethiopië. Meer informatie vindt u op de de landelijke website www.samskledingactie.nl.

Door conflicten tussen twee etnische groepen in zuidoost Ethiopië is de lokale watervoorziening en landbouwproductie verwaarloosd en goeddeels verwoest. Via de lokale partnerorganisatie Racida worden de bewoners van verschillende dorpen geholpen met het opzetten van middelen van bestaan en voorzieningen voor schoon drinkwater. Bijvoorbeeld door levering van zaden en gereedschap, door hulp bij het opstarten van irrigatie langs de rivieren en bij het aanleggen en herstellen van waterputten en voorraadbassins.

Deze jaarlijkse kledinginzameling wordt gecoördineerd als oecumenisch project van de Protestantse Diaconie en de Rooms-Katholieke Caritas en van harte bij u aanbevolen. Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding.

Voor meer informatie kunt u terecht bij
Mareke Kniep, tel. 020-6435765 / e-mail p.v.dongen@online.nl, of Wim Kea, tel. 06 – 519 77 368.