Passiemuziek The Crucifixion in Kruiskerk

Goede Vrijdag, 7 april, 20.00 uur

In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, zal de passietijd worden besloten met The Crucifixion, het bekende en geliefde oratorium van John Stainer.
Aanvang 20:00 uur, duur ongeveer 70 minuten.
De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen met cantates en oratoria te kunnen voortzetten.

The Crucifixion is een muzikale weergave van het bekende bijbelverhaal over het levenseinde van Jezus Christus. In het oratorium wordt verteld over zijn gevangenneming, verhoor, berechting en dood door kruisiging. Het werk werd in 1887 gecomponeerd door John Stainer, een bekende romantische Engelse componist. Vanaf verschijning tot op vandaag de dag is het een geliefd en veel uitgevoerd koorwerk. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken met in Engeland bekende hymnen. Alle aanwezigen zingen hierbij het laatste couplet mee.

In de Kruiskerk wordt het werk uitgevoerd door de Kruiskerkcantorij, die voor deze gelegenheid versterkt wordt met gastzangers.
Solisten zijn de bas Matthijs Mesdag en de tenor Jelle Leistra.
Het – belangrijke – orgelaandeel is in handen van Jeroen Koopman, de jonge professionele organist van de Amsterdamse Singelkerk.
De muzikale leiding heeft Henk Trommel, dirigent van de Kruiskerkcantorij.