Sfeervol kerstconcert in Kruiskerk

Donderdag 22 december 19:30 uur

In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, op donderdag 22 december, zal er een kerstconcert gegeven worden door het Choir of Clare College uit Cambridge (Engeland).

Graham Ross

Voor de derde keer verzorgt het koor van het Clare College een kerstconcert in de Kruiskerk onder leiding van dirigent Graham Ross. Eerder was dat in 2016 en in 2019. Beide voorgaande keren was hun optreden een groot succes. Dat verbaast niemand, want het koor is van wereldklasse en heeft in de afgelopen decennia de reputatie opgebouwd een van de allerbeste universiteitskoren te zijn. Elk jaar weer heeft het een druk programma met buitenlandse en binnenlandse concertreizen, met radio- en tv-optredens en met cd-opnames.

De titel van het programma luidt dit jaar A Spotless Rose. Deze smetteloze roos staat in het christendom symbool voor Maria, ‘onbevlekt’ en moeder van Jezus wiens geboorte met Kerst wordt gevierd. Van de Carols in het programma zijn er inderdaad heel wat die over Maria gaan. Maar ook zingt het koor een Gregoriaanse O-antifoon, middeleeuwse traditionals en moderne hymnen, soms in de oorspronkelijke zetting, soms in een nieuwe bewerking. En alles klinkt loepzuiver en is van een ongekend hoog niveau!!

Het concert begint om 19:30 uur en duurt twee uur. De kerk is vanaf 19:00 uur toegankelijk voor publiek. Halverwege is er een pauze met koffie en thee, die zijn inbegrepen bij de entree. Einde van het concert 22:00 à 22:15 uur. Kaarten (normale prijs € 27, 50; voor kinderen t/m 12 jaar € 15) zijn te koop via de website van de Kruiskerk: www.kruiskerk-amstelveen.nl en, voorzover dan nog voorradig, op 22 december bij de ingang van de kerk. Nadere informatie is te verkrijgen via de mail: concert@kruiskerk-amstelveen.nl of telefonisch: 020-6434405.