Midzomer Inspiratiefestival 21 – 23 juni

De zomer begint, tijd voor inspiratie! Rondom de langste dag van het jaar, 21 juni, wordt in de Paaskerk het Midzomer Inspiratiefestival gevierd. Een feest rond Johannes de Doper als vlammende verwijzer naar Jezus Christus. Op vrijdagavond 21 juni zijn er workshops en zondagmorgen 23 juni wordt een bijzonder liturgisch project uitgevoerd.
Tweemaal per jaar kennen we een moment dat dagen langer of juist korter worden. Het Kerstfeest is van oudsher verbonden met de midwinterwende. Minder bekend is de midzomerwende, waarbij de geboorte van Johannes de Doper(Sint Jan) wordt gevierd, als vlammende verwijzer naar Jezus Christus.
Het feest van Sint Jan biedt genoeg stof tot inspiratie. Op vrijdagavond 21 juni is er daarom een midzomerfestival. Op deze avond organiseren we verschillende workshops rond het thema ‘licht’ en het feest van Sint Jan. Op zondagochtend 23 juni (10.00 uur) zetten we het feest voort met een bijzonder liturgisch project. Koos Hagen, Gert Jan Slump en Nico Hovius hebben het muziekstuk ‘Licht. Het vuur van Sint Jan’ geschreven en gecomponeerd. Dit zal uitgevoerd worden door een projectkoor onder leiding van Nico Hovius en verschillende musici.

Workshops

 1. Licht in klank en woorden Nico Hovius, Gert jan Slump, Koos Hagen
  De schrijvers en de componist nemen u mee door ontstaan en opzet van het muziekproject ‘Licht’. Als antwoord schrijven de deelnemers een tekst die op zondag in de kerkdienst terugkomt.
 2. Licht zien – christelijke meditatie Nico Sjerps
  Een eenvoudige oefening die verlichtend werkt en die we kunnen gebruiken om afstand te nemen van de dagelijkse drukte. Om tot rust te komen.
 3. Dag en nacht – in gesprek. Nelly Versteeg
  Dag en nacht… ze bepalen het ritme van het leven. Het verhaal van de schepping begint met de scheiding van het licht van de duisternis. Bent u een vroege vogel of een nachtbraker? In gesprek over dag- en nachtervaringen.
 4. Het feest van Sint Jan – lezing Roel Knijff
  24 december vieren we de geboorte van Jezus. Minder bekend is het feest van Sint Jan op 24 juni, de geboorte van Johannes. Midwinter en midzomer. Hoe kunnen we meebeleven welk verhaal achter de feesten schuilgaat.
 5. Kleurrijk avontuur – creatief Nienke van der Heiden en Esther Weijenberg
  Zin in een creatief en kleurrijk avontuur? Bij deze workshop gaan we creatief aan de slag met de thema’s licht en kleur.

Aanmelden voor de workshops kan tot 17 juni bij Eric Citroen, communicatie@pga-b.nl