Benefietconcert in Kruiskerk

Zondag 12 november, 12.00 uur

In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, heeft op zondag 12 november een benefietconcert plaats waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor de Stichting Zambridge die zich inzet voor het onderwijs in het district Senanga in Zambia, Afrika.

Het concert wordt verzorgd door het strijkorkest Lundi bleu. Het orkest verenigt sinds de oprichting in 2005 de beste violisten en cellisten uit de studentenorkesten van ons land. Dirigent is Carel den Hertog, violist en programmamaker bij  NPO Klassiek. Hij leidt ook het Nederlands Jeugdstrijkorkest. Als geen ander weet hij jong en oud, spelers en publiek te inspireren met mooie, verrassende en spannende programma’s.

In dit concert horen we een Divertimento (KV 138) van Wolfgang Amadeus Mozart, de Zomer uit Astor Piazolla’s Verano (zijn Vierjaargetijden) en Apollon Musagète van Igor Stravinsky.

De toegang tot het concert is vrij, maar na afloop ontvangt de Stichting Zambridge bij de deur graag uw gift. De totale opbrengst is voor het onderwijs in Senanga, Zambia. Het concert duurt een uur.