Programma voor kinderen

Crèche

Voor baby’s en peuters is er in de Kruiskerk en Paaskerk opvang tijdens de zondagse ochtendviering.

Meer informatie is beschikbaar op de websites van de kerken. Uiteraard kan je ook contact opnemen met jeugdwerker Nienke van der Heiden: 0637227676 / nienke@pga-b.nl of via het contactformulier.

Kinderdienst – Kinderkerk

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er elke zondagochtend kinderdienst in de Kruiskerk en kinderkerk in de Paaskerk. Na een gesprek met de predikant gaan zij naar hun eigen ruimte. Daar luisteren ze naar verhalen uit de Bijbel en wordt er iedere week een creatieve werkvorm of spel bedacht, dat aansluit bij het verhaal. Er wordt gewerkt met het materiaal van Bijbel Basics.

Meer informatie is beschikbaar op de websites van de kerken. Uiteraard kan je ook contact opnemen met jeugdwerker Nienke van der Heiden: 0637227676 / nienke@pga-b.nl of via het contactformulier.

Basiscatechese 

Eén keer per maand (meestal de 3de zondag, 10.00 uur, Kruiskerk) is er Basiscatechese voor oudere basisschoolkinderen (vanaf ca. 9 jaar) uit de Kruiskerk én Paaskerk. Basiscatechese is er voor kinderen die het leuk vinden om samen Bijbelverhalen te lezen en deze met elkaar te bespreken. Door de verhalen helemaal zelf te lezen, ontdekken zij vaak nieuwe en interessante dingen. De verhalen worden door de kinderen zelf uitgekozen en gelezen uit de Bijbel in Gewone Taal vertaling. Afgelopen seizoen waren de namen van alle kinderen het uitgangspunt voor de keuze van de Bijbelverhalen. Stond hun naam of doopnaam in de Bijbel? En welke persoon hoorde daar dan bij?

Alle kinderen vanaf ca. 9 jaar uit Kruis- en Paaskerk zijn welkom! Meer informatie of vragen? Neem dan contact op met jeugdwerker Nienke 0637227676 / nienke@pga-b.nl of via het contactformulier.

Kliederkerk en Verhaal in de Kruiskerk

Kliederkerk en Verhaal in de Kruiskerk zijn er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders die samen door middel van creatieve, sportieve en gekke activiteiten, proefjes en spelletjes op een ongedwongen manier Bijbelverhalen willen ontdekken. De middagen worden afgesloten met een korte viering en gezamenlijke maaltijd.

Kliederkerk in de Paaskerk staat gepland op zondag 5 november 2023, zondag 3 maart en zondag 26 mei 2024 van 16.00 – 18.15 uur inclusief eten.

Verhaal in de Kruiskerk staat gepland op zondag 8 oktober 2023, zondag 21 januari en zondag 14 april 2024 van 16.00 – 18.15 uur inclusief eten.

App of e-mail Jeugdwerker Nienke van der Heiden voor vragen of meer informatie: 0637227676 / nienke@pga-b.nl of neem contact op via het contactformulier.

Kruiskerk (Van der Veerelaan 30a, Amstelveen) en Paaskerk (Augustinuspark 1, Amstelveen)

(Palm)Pasen in Kruiskerk en Paaskerk

 Zaterdag 23 maart 2024 van 16.00 tot 18.00 uur:

Palmpaasstokken maken (inclusief pannenkoeken eten)

Opgeven kan via:

 Zondag 24 maart om 10.00 uur:

Palmpasenoptocht (tijdens kerkdienst, beide kerken)

Zondag 31 maart om 10.00 uur:

Paasochtend viering (viering voor jong en oud, beide kerken)

Kruiskerk (Van der Veerelaan 30a, Amstelveen) en Paaskerk (Augustinuspark 1, Amstelveen)

Adventskransen maken

Op zaterdagmiddag 25 november (16.00-17.00 uur) kan iedereen die dat wil een Adventskrans komen maken in de Kruiskerk. Deze krans (met 4 kaarsjes) is voor thuis op tafel, tijdens de Adventsweken. Een activiteit voor kinderen én volwassenen!

Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 23 november via De jonge Kruiskerk: djk@kruiskerk-amstelveen.nl of Jeugdwerker Nienke nienke@pga-b.nl 

GROEN GEVRAAGD! Voor deze Adventskransen hebben wij flink wat ‘groen’ nodig. Heeft u toevallig liguster, klimop, hulst, conifeer, kleine hedera of liguster in de tuin en kunt u best wat missen? Wij ontvangen het graag! U kunt uw ‘groen’ op zaterdagmiddag 25 november tussen 15.00 en 16.00 uur in de Kruiskerk brengen. Alvast bedankt!

kliederkerk