De kerk in uw testament

Met een testament regelt u wat er met uw vermogen gebeurt na uw overlijden. Zo kunt u regelen dat uw geliefden goed verzorgd achterblijven. Als u ook de kerk opneemt in uw testament geeft u haar, als kerkgemeenschap, de gelegenheid haar taken in de wereld en in Amstelveen en Buitenveldert te kunnen blijven doen. Zo kunt u de doelen steunen waar u zich betrokken bij voelt, bijvoorbeeld jeugdwerk, diaconie of pastoraat.

Nalaten

Door uw nalatenschap biedt u de kerk de kans om ook in de toekomst een plek te laten zijn om samen te komen, waar mensen nadenken over hun leven en horen over God. Een huis waarin iedereen welkom is. Met verhalen die inspireren, uitdagen en bemoedigen.

Meer informatie

Wilt u invloed hebben op de verdeling van uw bezittingen na uw overlijden, dan moet u een testament laten opstellen door de notaris. Om u te helpen bij alles wat u moet regelen is een stappenplan opgesteld.

Goed om te weten: ANBI

De Protestantse Gemeente Amstelveen – Buitenveldert en daarmee de Kruiskerk, de Paaskerk en de Pelgrimskerk en de Diaconie hebben een ANBI-status (Algemeen Nut Beoogende Instelling). Dit betekent dat ze geen belasting betalen over een erfdeel of legaat. Ze zijn volledig vrijgesteld van erfbelasting. Daardoor kan de gift voor de volle 100 procent ingezet worden voor een door u beschreven doel.

Contact

Heeft u praktische vragen? Een vrijwilliger van de Commissie Geldwerving kan u wellicht verder helpen of doorverwijzen. Bel het Kerkelijke Bureau 020 641 3648 of stuur een e-mail naar kerkelijkbureau@pga-b.nl. Uw vragen worden altijd zeer vertrouwelijk behandeld.
Vindt u nalaten en afscheid nemen een emotioneel en lastig onderwerp en wilt u hierover verder praten, neem dan contact op met uw predikant. Contactgegevens kerken.

Lees ook: Hoe regel ik alles goed: een stappenplan