Als de hemel valt

“We moeten weer met elkaar praten. Iedereen zit zo op zijn eigen eilandje, en er zijn maar sporadische momenten dat we ons één voelen.”

Als de hemel valt

Hemel valt – Typhoon

Voorbij het punt van lezen is het de kunst van leven
Tussen de regels
Buiten de kantlijn
Hoe anders zou het zijn
Hoe anders zou het zijn

Als de hemel valt
De hemel valt
De druk op God wordt groter en Ze draagt het allemaal
Maar als de hemel valt, zullen we het samen moeten dragen
En kunnen Zij en Allah samen even weg

Typhoon (artiestennaam van Glenn de Randamie) heeft op een blauwe maandag religie gestudeerd aan de UvA in Amsterdam. Hij wilde graag meer van de wereld en van zichzelf begrijpen. Uit die tijd komt de inspiratie voor ”Hemel Valt’. Waarom doen we allemaal zo moeilijk tegenover elkaar en voor onszelf, met name op het gebied van religie? We zijn doorgeschoten in ons Godsbeeld en hebben er veel menselijke eigenschappen aan gehangen.

Hij trekt het ‘Hemel Valt’ nog iets verder door God en Allah als een soort vadertje en moedertje neer te zetten, die het zwaar hebben en af en toe ook op vakantie mogen. Thyphoon ziet God als een vrouw omdat ‘…God de creërende kracht is. Ze brengt leven voort. Mannen kunnen niet zwanger worden. Bovendien hebben wij God gecreëerd naar ons evenbeeld en gaan er dus maar vanuit dat God mannelijk is. Als we er toch zelf iets van mogen maken, dan maak ik er helemaal iets eigens van, en daarom zie ik God als vrouw’.
Volgens Thyphoon zit God in jezelf, “…we moeten dat alleen herinneren. Het externe weer betrekken tot het interne brengt ook een soort verantwoordelijkheidsgevoel: je bent het zelf, schuif het niet af op iets anders’.

Wat nou als dat wegvalt, de hemel als het ware valt, dan moeten we het toch samen doen.

De Randemie droeg ‘Hemel valt’ op aan de slachtoffers van rampvlucht MH17. “Daar, op dat moment, in die tent, voelde je de saamhorigheid die De Randamie zo graag zou willen zien in Nederland. Net als tijdens de nasleep van de ramp”, aldus Trouw .

Bronnen:
Interview Trouw
Facebookpagina Lyrics.and.pics
Lyricsplatform Spraakwater

naar adventskalender