Dag van gedenken in Paaskerk Amstelveen

Voor wie steek jij een kaars aan op 1 november?

Allerzielen begint een traditie te worden voor gelovigen en ongelovigen. Meer en meer mensen gedenken jaarlijks op 1 november mensen die zijn overleden en staan zo stil bij wie de ander was en nu voor jou is. Dat kan met tekst, muziek, gedichten en beeld. Of door een kaars aan te steken.
Zoals stadsdominee Werner Pieterse het zo mooi verwoord: ‘Zolang we de namen blijven noemen van wie we missen zijn ze bij ons, leven ze met ons mee. Gedenken is plaatsmaken voor de ander. We staan stil bij wie de ander was en nu voor je is’.
Daarom is de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, open op zondag 1 november van 16.00 – 18.00 uur. Om te gedenken een kaars aan te steken of stil te zijn. Uiteraard onder naleving van de strikte coronamaatregelen (1,5 meter, mondkapje, noteren contactgegevens en niet meer dan 30 personen binnen).
Omdat niet iedereen naar de kerk kan komen, kan thuis gedenken natuurlijk ook. Hiervoor maakte de stadsdominee Werner Pieterse een speciale de videoboodschap: ‘Laten we thuis een moment maken met een kaars, een gedicht of verstilling. En zo gedenken en ons verbonden weten met al die mensen waar ook ter wereld die hun geliefde gedenken op deze dag’. Bekijk de videoboodschap op de website van de Paaskerk.