Hoe leef ik groen en gelovig? Franciscus inspireert

Woensdagavond 10 mei van 20.00 tot 22.00 uur is in de Paaskerk een workshop over groen geloven. Dat duurzaam leven belangrijk is, weet ieder van ons. Maar hoe doe je dat vanuit je geloof of inspiratie?

Franciscus van Assisi nodigde uit tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Ds. Corinne Groenendijk, auteur van het boek VerduurSamen met Franciscus, werkte zijn leefstijl uit tot een vrolijke groene leefstijl voor nu en is deze avond te gast. Na haar presentatie gaan we zelf aan het werk. We verkennen wat onze motivatie is om te verduurzamen, bekijken praktisch wat onze eigen impact is en hoe we kunnen verduurzamen.

Corinne Groenendijk is predikant en geestelijk begeleider. Ze geeft lezingen en workshops over geïnspireerd verduurzamen, begeleidt retraites naar Assisi, Iona en Taizé en initieerde het project Zin-in-Groen. Corinne: Zelf ontdekte ik dat het in de bijbel veel meer over de schepping gaat dan ik altijd dacht. Duurzaamheid is niet een nieuwe hobby of mode. Dat ik als mens en gelovige onderdeel ben van de schepping is een basis in mijn bestaan. Ik leef eruit.’

Deze avond is een initiatief van Wilm Merckel, Marrien Muilwijk, Sabina Pierik en Willeke Koops. Van harte welkom, en neem gerust iemand mee! Fijn als je je van te voren aanmeldt (mail: willeke.koops@xs4all.nl).