Zo/ 17 april Pasen Ma 18/4 Vr 22/4

Overzicht van alle diensten

Zo/ 17 april Pasen

Eerste collecte:  Werelddiaconaat: Libanon – kansen voor jongeren in achterstandswijken
Tweede collecte:  Kerk, Jeugd- en jongerenwerk in onze gemeente

Kruiskerk
10.00 uur: ds. Roel Knijff, orde van dienst
Paaskerk
10.00 uur: ds. Werner Pieterse, orde van dienst
11.30 uur: ds. Barbara de Groot
Pauluskerk
10.00 uur: ds. M.J. Paul, Oegstgeest
18.30 uur: ds. Aangeenbrug, Apeldoorn
Pelgrimskerk
10.30 uur: ds. Harmen de Vries, orde van dienst
Kapel VU mc
10.00 uur: Benita Spronk
Vreugdehof
10.30 uur: ds. Bram Sneep

Ma/ 18 april Tweede Paasdag

Pauluskerk
09.30 uur: prop. A. van Kralingen, Ridderkerk

Vr/ 22 april

’t Huis aan de Poel
14.30 uur: Geestelijk verzorger Wouter van den Braak


Toelichting op de 1e collecte: Werelddiaconaat KiA: Libanon – kansen voor jongeren in achterstandswijk
In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs, werkloosheid, armoede en geweld ontnemen jongeren – Syrische vluchtelingen, maar ook de Libanese jeugd – elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners uit deze wijk op. Het centrum voelt voor hen als een tweede thuis: ze krijgen huiswerkbegeleiding, een vaktraining, psychosociale hulp of kunnen er terecht voor een partijtje tafelvoetbal of airhockey. “Veel jongeren hier zijn een doel in hun leven verloren door alle misère,” vertelt Maher el Hajj, directeur van het centrum. “Wij bieden hen een veilige plek, ruimte om anderen te ontmoeten, tijd om met de Bijbel bezig te zijn, maar ook een opleiding waarmee ze praktisch aan de slag kunnen.”

Kerk in Actie steunt het werk voor kwetsbare jongeren in Libanon. Geef in de collecte en steun het werk van jongerencentrum Manara in Beiroet. Helpt u mee?

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 1e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: https://pga-b.nl/home/givt-app/
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL32 INGB 0000 5268 33, t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. Libanon.


Toelichting op de 2e collecte: Jeugd- en jongerenwerk in onze gemeente
Vandaag vragen wij uw aandacht voor de wekelijkse Kinderdienst, Tienerdienst en speciale vieringen met de ouders (Kerk op Schoot, Kliederkerk en Verhaal in de Kruiskerk). Met diverse materialen en activiteiten worden kinderen en jongeren geholpen bij het ontdekken van de waarde van het geloof in hun leven. De opbrengst van deze collecte is onder andere bestemd ter ondersteuning en ontwikkeling deze activiteiten. Draagt u hieraan bij?

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 2e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: https://pga-b.nl/home/givt-app
U kunt uw gift over maken op rekeningnummer NL53 ABNA 0549 31 65 23 t.n.v. Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v Jeugdwerk eigen wijk.


Overzicht collecte-opbrengsten 4e kwartaal 2021 >