Orgel- en pianorecital in de Kruiskerk

Zondag 11 februari, 12.00 uur

In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, zal op zondag 11 februari een soloconcert door de zeer getalenteerde Alexander de Bie worden gegeven op zowel orgel als piano.

Aanvang 12:00 uur. Duur circa één uur.

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze concerten met klassieke muziek voort te kunnen zetten.

De in Amsterdam geboren Alexander de Bie studeert sinds enkele jaren aan de Universität der darstellende Kunsten in Wenen twee hoofdvakken: piano en orgel. Daarmee is hij een van de weinigen die, dankzij een tomeloze energie, op het allerhoogste niveau deze twee instrumenten weet te combineren. Zondag bespeelt hij in de Kruiskerk beide instrumenten in een programma dat uitmondt in piano- en orgelcomposities van de blinde Franse componist en orgelvirtuoos Louis Vierne. In de aanloop daarheen koos Alexander twee werken van François Couperin die delen van de Grande Sonate van Joseph Haydn omlijsten en twee delen uit de 1e pianosonate van – een jonge – Robert Schumann, waarin deze een uitbundige hartekreet voor Clara Wieck, de liefde van zijn leven, in pianoklank omzet.