Vacature: Koster

De Protestantse Gemeente Amstelveen – Buitenveldert (PGA-B) zoekt per direct

GASTHEER/GASTVROUW in de functie van KOSTER

16 – 32 uur per week

Als koster ben je het gezicht van onze kerkelijke gemeente. Je bent gastvrij, actief, praktisch, behulpzaam en sociaal betrokken. Na een inwerkperiode ben je het aanspreekpunt voor de gebruikers van de kerk: kerkleden, huurders en andere gebruikers. De koster zorgt voor het dagelijkse reilen en zeilen in de kerk. Het gebouw wordt gebruikt voor de erediensten en andere activiteiten.

De Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert beschikt over drie verschillende kerkgebouwen in Amstelveen en Buitenveldert (Amsterdam). De koster werkt samen met de kosters in de andere kerkgebouwen en kan afhankelijk van het rooster in elk van de drie kerkgebouwen worden ingezet (Paaskerk, Kruiskerk, Goede Herderkerk).

Wat ga je doen
  • Je beheert de agenda en maakt afspraken met gebruikers van de kerk
  • Je opent en sluit de kerk, regelt de verlichting en de verwarming
  • Je helpt bij de voorbereiding van de eredienst en rouw- en trouwdiensten en maakt de kerkzaal hiervoor klaar
  • Je stelt de tafels en stoelen in de bijzalen op naar wens van de gebruiker of huurder en bent behulpzaam bij de ondersteuning van de activiteiten
  • Je zet koffie en thee
  • Je beheert de voorraden en doet de inkoop
  • Je maakt zelf schoon. Zo mogelijk verricht je zelf kleine reparaties.
  • je maakt deel uit van de wijkraad van kerkrentmeesters en houdt deze op de hoogte van wat je doet
Wij vragen

De geschikte kandidaat vanaf 18 jaar heeft bij voorkeur werkervaring, beschikt over organisatievermogen, is initiatiefrijk en heeft een dienstverlenende instelling. Je bent bereid te werken op flexibele tijden. Je woont bij voorkeur in de buurt (in een straal van 15 kilometer). Je hebt een EHBO/BHV-diploma of bent bereid dit te halen.

Wij bieden

We bieden een inspirerende omgeving. We zijn flexibel, het aantal uren is in overleg, tussen 16 tot 32 uur per week.  De geschikte kandidaat is beschikbaar voor zowel de zondagochtenden, op Christelijke feestdagen, doordeweekse avonden (tussen 19.00 en 23.00 uur) en enkele dagdelen overdag.

De functie is ingedeeld in schaal 4 volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling kerkelijk medewerkers. Het salaris bedraagt afhankelijk van de ervaring tussen € 1.953,85 en € 2.574,01 bruto per maand bij een volledige betrekking van 36 uur. Een reiskostenvergoeding en een vergoeding voor telefoonkosten behoort tot de arbeidsvoorwaarden. Voor de overige arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de Arbeidsvoorwaardenregeling.

Het contract wordt in eerste instantie aangegaan voor bepaalde tijd, maar met het oog op de pensionering van één van de medewerkers behoort een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Aanstelling als ZZP’er is ook mogelijk.

Solliciteren?

Lijkt je functie je op het lijf geschreven of wil je eerst nog wat informatie? Neem dan contact op met Gerjan van Schaik, kerkrentmeester: cvkpersoneel@pga-b.nl

Ook studenten en gepensioneerden worden uitgenodigd te reageren.