Overzicht vieringen


Zo/ 12 november

Eerste collecte:  Diaconie, Werelddiaconaat – Libanon: Kansen voor jongeren in achterstandswijken
Tweede collecte:  Kerk, Wijkwerk

Kruiskerk
10.00 uur: ds. Roel Knijff, orde van dienst
Paaskerk
10.00 uur: ds. Barbara de Groot, orde van dienst
19.30 uur: Taizéviering
Pauluskerk
10.00 uur: ds. E.C. de Waard
18.30 uur: ds. F. van Roest, Zeist
Pelgrimskerkgemeente
09.30 uur: ds. Sieb Lanser, orde van dienst
Kapel VUmc
10.00 uur: Eric Bras
Vreugdehof
10.30 uur: ds. Bram Sneep

Do/ 16 november

Zorgcentrum Groenelaan
10.30 uur: drs. Renger Prent

Vr/ 17 november

’t Huis aan de Poel
14.30 uur: ds. Anneke Buitenbos


Toelichting op de 1e collecte: KiA Werelddiaconaat: Libanon – Kansen voor jongeren in achterstandswijk
In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs, werkloosheid, armoede en geweld ontnemen jongeren – Syrische vluchtelingen, maar ook de Libanese jeugd – elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners uit deze wijk op. Het centrum voelt voor hen als een tweede thuis: ze krijgen huiswerkbegeleiding, een vaktraining, psychosociale hulp of kunnen er terecht voor een partijtje tafelvoetbal of airhockey.
Veel jongeren zijn door alle misère een doel in hun leven verloren. Het Manaracentrum biedt hen een veilige plek, ruimte om anderen te ontmoeten, tijd om met de Bijbel bezig te zijn, maar ook een opleiding waarmee ze praktisch aan de slag kunnen.
Kerk in Actie steunt het werk voor kwetsbare jongeren in Libanon. Geef in de collecte en steun het werk van jongerencentrum Manara in Beiroet. Help je mee?

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 1e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: info Givt-app.
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL32 INGB 00005268 33, t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. Libanon


Toelichting op de 2e collecte: Wijkwerk

De collecte van deze week is bestemd voor het werk in onze wijk. De opbrengst gaat naar de wijkkas. De bestemming is onder andere voor: muziek en bloemen in de kerk, een attentie voor zieken, het bijhouden van onze website, de liturgieën en folders. Laten wij allen deze verantwoordelijkheid op ons nemen.

Voor Paas- en Kruiskerk toevoegen na “liturgieën en folders”:  en voor kerkdienstgemist.nl. Via dit platform bent u live met de viering verbonden of kunt u er uitgesteld naar kijken.

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 2e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: info Givt-app.
U kunt uw gift over maken op rekeningnummer NL53 ABNA 0549 31 65 23 t.n.v. Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. Wijkwerk


Overzicht collecte-opbrengsten 2e kwartaal 2023 >