Overzicht vieringen


Zo/ 24 december

Eerste collecte ochtenddienst:  Diaconie, Kerkwebradio
Eerste collecte kerstavonddienst:  Diaconie, In actie voor kinderen in de knel
Tweede collecte:  Kerk, PKN. Kinderen en jongeren: inleven in het kerstverhaal

Kruiskerk
10.00 uur: ds. Barbara de Groot, ochtendgebed, orde van dienst
16.30 uur: ds. Roel Knijff, kinderkerstviering
22.00 uur: ds. Roel Knijff, kerstavonddienst, orde van dienst
Paaskerk
10.00 uur: zie Kruiskerk
16.30 uur: ds. Barbara de Groot en ds. Esther Weijenberg, kinderkerstviering
21.30 uur: ds. Barbara de Groot, kerstavonddienst m.m.v koor ‘Anthem’ , orde van dienst
Pauluskerk
10.00 uur: ds. A. van Lingen, Kinderdijk
18.30 uur: ds. E.C. de Waard
Pelgrimskerkgemeente
10.00 uur: pastor Eric Citroen, orde van dienst.


Toelichting op de 1e collecte ochtenddienst: Kerkwebradio
Door de Kerkwebradio is het mogelijk om thuis de kerkdienst mee te kunnen luisteren. Dit wordt zeer op prijs gesteld door mensen die door ouderdom en/of ziekte niet meer naar de dienst kunnen komen. De diaconie stelt de benodigde kastjes gratis beschikbaar en betaalt ook de onderhoudskosten van de kastjes. De gebruikskosten van ongeveer €7,- worden zo mogelijk door de luisteraar zelf betaald. Om de kastjes kosteloos te blijven leveren vragen we vandaag uw bijdrage

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 1e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: info Givt-app.
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL32 INGB 00005268 33, t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. kerkwebradio


Toelichting op de 1e collecte kerstavonddienst: K.i.A.: Kinderen in de knel: Help kinderen in Oekraïne de oorlog door
Iedereen in Oekraïne, van jong tot oud, is blootgesteld aan de gevolgen van de oorlog in het land. Maar de veerkracht van de mensen in Oekraïne is bewonderenswaardig. Ondanks de oorlog en de ellende die dit veroorzaakt, bouwen ze elke dag aan hun toekomst. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen.
Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Zij bieden kinderen een veilige plek om te spelen en psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven. Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben. Op centrale plekken in getroffen steden staan mobiele locaties waar kinderen en hun ouders kunnen opwarmen en hun verhaal kwijt kunnen. Kerk in Actie helpt ook bij het herstel van kapotgebombardeerde schoolgebouwen, zodat kinderen kunnen blijven leren.

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie Kinderen Oekraïne
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: info Givt-app.
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL32 INGB 00005268 33, t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. Oekraïne


Toelichting op de 2 collecte: Kinderen en Jongeren: Inleven in het kerstverhaal: GA MEE
Jozef, Maria, de herbergier, de herder, de wijzen … Het kerstverhaal kent talloze personages die elk op hun eigen manier, met hun eigen gedachten en gevoelens, in het verhaal zitten. Met de KerstChallenge, een spel van de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk gaan jongeren dit jaar letterlijk op pad en kruipen ze in de huid van deze personages uit het verhaal. Maar liefst zesduizend jongeren doen hier elk jaar aan mee en ontdekken zo meer over de Bijbel. Er is ook altijd een diaconaal thema in het spel verweven. Met uw bijdrage aan deze collecte kunnen wij deze actie bekostigen.

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 2e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: info Givt-app.
U kunt uw gift over maken op rekeningnummer NL53 ABNA 0549 31 65 23 t.n.v. Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. KerstChallenge


Overzicht collecte-opbrengsten 2e kwartaal 2023 >