Overzicht vieringen


Zo/ 29 oktober

Eerste collecte:  Diaconie, Stichting Derde Wereldhulp
Tweede collecte:  Kerk, Jeugd- en jongerenwerk in onze gemeente

Kruiskerk
10.00 uur: ds. Coen Constandse, orde van dienst
Paaskerk
10.00 uur: ds. Esther Weijenberg, Maaltijd van de Heer, orde van dienst
Pauluskerk
10.00 uur: ds. G. Lugthart, Kamerik
18.30 uur: ds. E.C. de Waard
Pelgrimskerkgemeente
09.30 uur: ds. Harmen de Vries, Allerzielen, Cantatedienst, orde van dienst
Kapel VUmc
10.00 uur: Eric Bras

Wo/ 1 november

Pauluskerk
14.00 uur: ds. E.C. de Waard, Dankdag
19.30 uur: ds. E.C. de Waard, Dankdag

Do/ 2 november

Zorgcentrum Groenelaan
10.30 uur: Hans Dornseiffen

Vr/ 3 november

’t Huis aan de Poel
14.30 uur: Pastor Jan Adolfs


Toelichting op de 1e collecte: Stichting Derde Wereld Hulp
Voor velen van jullie is de stichting SDWH een bekende stichting. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in India, om precies te zijn aan de oostkust van dit land. Elk kind wordt in het huis opgenomen, nadat ze al veel hebben moeten doorstaan op straat en met hun families en alle kinderen zijn ook al wees.
Wat de stichting voor ogen heeft, is om alle kinderen in veiligheid op te voeden, scholing te bieden en dat ze later op eigen benen zich kunnen redden, met een opleiding die bij hen past.
Dat de natuur op zijn kop staat ondervinden ze in India ook. Het kindertehuis heeft veel eigen grond waar ze veel groente en rijst verbouwen.
De afgelopen periode is er veel regen gevallen, meer dan andere jaren, waardoor delen van het rijstveld en de groente verloren is gegaan.
De inflatie van schoolspullen en kleding is ook goed te merken, de leiding in het huis heeft nu ook voor meisjes- en jongensondergoed gevraagd.
Het werk binnen de stichting staat niet stil, kunnen we weer op jullie rekenen?

www.SDWH.nl

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 1e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: info Givt-app.
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL32 INGB 00005268 33, t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. SDWH


Toelichting op de 2e collecte: Stichting Derde Wereld Hulp
Jeugd- en jongerenwerk in onze gemeente
Voor het nieuwe seizoen staan er voor het jeugd en jongerenwerk veel vele activiteiten op stapel: naast de crèche en Kerk op Schoot voor de jongsten zijn dat Kinderdienst Kruiskerk en Kinderkerk Paaskerk, Kliederkerk, het verzorgen van tienerdiensten, het geven van basiskatechese, contact met diverse schoolklassen en vooral niet te vergeten: mooie verhalenbijeenkomsten alsmede het plaatselijk studentenwerk, en natuurlijk voor dit alles de verzorging van de PR. Voor velen, ook voor ouders, betekent dit een kennismaking met bijbelverhalen en het leren ontdekken van de waarde van het geloof. De opbrengst van deze collecte is bestemd ter ondersteuning en ontwikkeling van deze initiatieven.

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 2e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: info Givt-app.
U kunt uw gift over maken op rekeningnummer NL53 ABNA 0549 31 65 23 t.n.v. Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. Jeugd en Jongerenwerk


Overzicht collecte-opbrengsten 2e kwartaal 2023 >