Zondag 20/3 Di 22 /3 Vr 25/3

Overzicht van alle diensten

Zo/ 20 maart

Eerste collecte:  Diaconie, 40 dagentijd: werelddiaconaat Kerk in Actie: een betere toekomst voor straatkinderen in Indonesië
Tweede collecte:  Kerk, Eredienst en pastoraat in onze gemeente

Kruiskerk
10.00 uur: ds. Roel Knijff, orde van dienst
Paaskerk
10.00 uur: ds. Werner Pieterse, orde van dienst
Pauluskerk
10.00 uur: prop. P. van der Schee, Hoevelaken
18.30 uur: ds. C.J. Barth, Nederlangbroek
Pelgrimskerk
10.30 uur: ds. Harmen de Vries, orde van dienst
Kapel VUmc
10.00 uur: Maria Berends – van Hoek
Vreugdehof
10.30 uur: Uschi Janssen

Di/ 22 maart Avondgebed in de 40-dagentijd

Paaskerk
19.30 uur: ds. Barbara de Groot/ds. Werner Pieterse, orde van dienst

Vr/ 25 maart

’t Huis aan de Poel
14.30 uur: Geestelijk verzorger Wouter van den Braak


Toelichting op de 1e collecte: Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta
Anies uit Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java, woont op straat. “Ik was een gewoon kind, met een thuis en een fijn gezin,” vertelt zij. “Maar alles veranderde toen mijn vader ons huis moest verkopen vanwege gokschulden. Om geld te verdienen, moesten we op straat gaan zingen. Ik kon niet meer naar school.”
In Yogyakarta wonen veel kinderen, net als Anies, op straat. Medewerkers van de organisatie Dreamhouse zoeken kinderen op straat op en bouwen vriendschap en vertrouwen op via sport, spel en muziek. Kinderen kunnen overdag terecht in vier inloophuizen. Voor kinderen die de straat definitief willen verlaten is er een opvanghuis. Ook regelen ze dat de kinderen weer naar school kunnen. Vrijwilligers helpen de kinderen bij het leren. Dreamhouse doet ook aan preventie: ze probeert te voorkomen dat kinderen op straat belanden, onder andere door ouders te helpen hun gezin financieel te onderhouden.

Ondersteunt u dit belangrijke werk met uw gift aan de collecte?

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met tikkie 1e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: https://pga-b.nl/home/givt-app/
U kunt uw gift over maken op rekeningnummer NL32 INGB 0000 5268 33 t.n.v. Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. Yogyakarta.


Toelichting op de 2e collecte: Eredienst en pastoraat in onze gemeente
Jezus stelde niet de wetten en de regels , maar de liefde centraal. Omzien naar elkaar blijft actueel zolang er mensen zijn. Samen met onze pastores spreekt Jezus ons daar persoonlijk op aan. Elke dag opnieuw, ook in de huidige tijd. Uw bijdrage wordt besteed om pastores daarbij te helpen.

U kunt ook direct een bedrag (online) overmaken met link 2e collecte
Of geef via de Givt-app. Te downloaden op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op onze website: https://pga-b.nl/home/givt-app/
U kunt uw gift over maken op rekeningnummer NL53 ABNA 0549 31 65 23 t.n.v. Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, o.v.v. Eredienst en Pastoraat.


Overzicht collecte-opbrengsten 4e kwartaal 2021 >