Kruiskerk Klassiek – It’s all Fantasies

Zondag 12 mei, 12.00 uur

Op zondag 12 mei zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, een seizoen Kruiskerk Klassiek worden afgesloten met een concert met louter fantasieën.

De aanvang van het concert is om 12:00 uur en de duur ervan neemt ongeveer een uur.

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om concerten met klassieke muziek ook na de zomer weer te kunnen organiseren.

Het Kruiskerkconcert zal worden verzorgd door het Duo Omnia, twee musici die hun sporen in de wereld van de klassieke muziek en in de Kruiskerk meer dan verdiend hebben. Het zijn Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk. Hij bespeelt de prachtige toetsinstrumenten van de Kruiskerk, zowel het groot-orgel als het kistorgel als de vleugel. Zijn muzikale wederhelft is Judith Mos, zij laat alle kleurregisters van haar klarinet horen. Duo Omnia komt naar dit concert met uitsluitend Fantasieën en Phantasie Stücke. Zij kozen componisten uit ‘heel’ Europa en composities die bijna 400 jaar klassieke muziek laten horen, van de vroege barok tot eind van de vorige eeuw. Nederland is vertegenwoordgd door Jan Pieterszoon Sweelinck die 400 jaar geleden in Amsterdam leefde en werkte, Duitsland met de romantisch componist Robert Schumann, Scandinavië i met de Deen Niels Gade (19e eeuw); uit Frankrijk koos het duo werk van de orgelvirtuoos Louis Vierne (ca. 1900) en uit Engeland van Malcolm Arnold (20e eeuw).