Muziekprogramma

Programma van Muzikale Vespers en Kruiskerkconcerten in het seizoen 2021 – 22

Dit seizoen vindt er weer elke maand een muzikale vespers en een Kruiskerkconcert plaats.

De Kruiskerkconcerten beginnen om 12:00 uur en duren ongeveer een uur; er is geen pauze. De toegang ertoe is vrij, maar we kunnen deze concerten alleen blijven aanbieden als bezoekers ruimhartig geven (via de collecte bij de deur of digitaal met een bankapp). Enkele keren is er ’s avonds een concert (november en  maart). Daar wordt wel entree gevraagd.

Momenteel (sept 2021) zijn we bij de concerten van overheidswege verplicht te controleren of bezoekers een coronatoegangsbewijs hebben. Hopelijk is dit tijdelijk. Als u dit bewijs niet heeft kunt u online de livestream volgen.

De muzikale vespers beginnen elke vierde zondag van een maand om 16:30 uur. Ze duren een uur. In elke vesper worden een of meer kerkmuzikale schatten uit de laatste eeuwen uitgevoerd door onze eigen Vesperscantorij of door een gastkoor. Voor de toegang tot kerkdiensten wordt geen coronatoegangsbewijs gevraagd, maar ook hier geldt dat alle vespers ook online bij te wonen zijn voor mensen die daar de voorkeur aan geven. De toegang is vrij, maar muzikale vespers zijn duur en daarom stellen we uw gift (bij de deur of via uw bankapp) zeer op prijs.

Muzikale Vespers

Zondag 26 juni – 16:30 uur

We sluiten een seizoen met muzikale vespers volgens onze gewoonte af met een Choral Evensong. Het Vocaal Theologen Ensemble zingt de prayers, hymns en anthem, het Magnificat en het Nunc dimittis. Hanna Rijken dirigeert, Sebastiaan ’t Hart speelt orgel en liturg is ds Roel Knijff