Muzikale Vesper

Zondag 28 november begint om 16:30 uur een muzikale vesper. Eindtijd ca. 17:30 uur. We kunnen op zaterdag 27 en zondag 28 november niet meer iedereen die komt vooraf bereiken om de aanvangstijd iets te vervroegen om aan de jongste ‘coronamaatregelen’ te kunnen voldoen. Daarom blijft voor deze vesper de aanvangstijd ongewijzigd (16:30 uur).
In de vesper worden drie korte adventscantates uitgevoerd van de barokke componist Wolfgang Carl Briegel. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte waaruit de kosten van deze vesper betaald worden.

Elke vierde zondag van een maand is er in de Kruiskerk een muzikale vesper met een kerkmuzikale schat uit barok of romantiek. In deze vesper zijn drie korte cantates te horen: Machet dich auf werde lichtFreuet euch im Herrn allezeit en Machet die Tore weit. De cantates zijn gecomponeerd rond 1700 door Briegel een van de voorlopers van Johann Sebastian Bach. De Vesperscantorij voert de cantates uit, een barokensemble begeleidt, Henk Trommel dirigeert en Peter Ouwerkerk is organist. De liturg is ds. Roel Knijff.