Pianorecital in Kruiskerk

Op zondag 18 april, aanvang 16.30 uur, geeft een jonge, zeer getalenteerde Ierse concertpianist, Seán Morgan Rooney, een pianorecital met composities uit de twintigste eeuw van Berio, Ravel, Berg en Strawinsky. Er wordt geen publiek bij concerten toegelaten. Het concert is via livestream te volgen op kerkdienstgemist.nl.

De pianist licht de stukken kort toe. U kunt ook uw eigen vragen aan hem stellen; aan het begin van de uitzending hoort u hoe.

Seán Morgan Rooney (1993) deed in 2019 zijn master bij David Kuyken aan het Amsterdams Conservatorium. Zijn bachelor deed hij in Londen, en ook daar viel hij op: hij was finalist in 2016 bij het Young Musicians Platform van de BBC. In Nederland is hij samen met drie andere jonge musici / ensembles toegelaten tot de finale van de Dutch Classical Talents 2021. De toelatingsjury noemde hem vindingrijk, intelligent en origineel, en prees zijn gedurfde en introspectieve programma. De finale wordt op 21 september aanstaande gehouden.

In de Kruiskerk speelt Seán werken van Berio (Wasserklavier, Feuerklavier, Luftklavier), Sonate opus 1 van Alban Berg, alle vijf delen van Miroirs van Maurice Ravel en Strawinsky’s Vuurvogel in een pianobewerking van Agosti.
Aanmelding is verplicht (via Kruiskerkwebsite of mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl).

Het concert is alleen via de live-videostream te zien, naderhand is deze NIET terug te kijken.