Kruiskerkconcert met Iris Bouman

Op zondag 14 januari zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, het eerste Kruiskerkconcert van 2024 plaats vinden. Aanvang 12:00 uur. Duur circa één uur. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze concerten met vooral klassieke muziek voort te kunnen zetten.

Dit nieuwjaarsconcert zal worden verzorgd door de jonge mezzosopraan Iris Bouman die wordt begeleid door luitist Manou Schreiner. Zij hebben voor dit concert een selectie gemaakt uit het uitgebreide repertoire van liederen en madrigalen uit de late renaissance en de vroege barok. Vooral liederen die zingen van liefde en jaloezie en verlangen staan in het programma. Ze vergelijken deze met een enkel chanson uit onze tijd. Als titel gaven ze hun programma mee De singer – songwriter uit de 17e eeuw. Het zijn wereldse liederen van componisten als Monteverdi, Caccini, en Frescobaldi.

Iris Bouman en Manou Schreiner zijn jonge, ‘aanstormende’ musici. Beiden hebben zich toegelegd op het repertoire van renaissance en barok, Iris in de vocale muziek en Manou als instrumentalist op diverse luiten; hij neemt er enkele mee.

Foto Mezzosopraan Iris Bouman en luitist Manou Schreiner door Pieter Pennings.