Meditatief Bijbellezen: Psalmen komen tot leven.

Als er één Bijbelboek is dat het hart aanspreekt, dan is het wel het boek van de Psalmen I De bundel liederen omvat klaagzangen, lofprijzingen, liederen die troost bieden of smeken om gerechtigheid. Door de eeuwen heen hebben mensen er prachtige muziek, schilderingen of gedichten bij gemaakt en vormden ze een belangrijke bron van meditatie en gebed.

Dit seizoen laten we ons uitnodigen tot mediteren en bidden door deze liederen en door hoe ze verdicht, geschilderd of getoonzet zijn. We maken ze ons eigen als hulpbronnen voor de groei van ons gelovig zijn, als wegwijzers voor ons leven met een goddelijke Aanwezigheid.

Wil je dit ervaren? Neem één keer per maand op een maandagavond een time-out in de drukte van. alledag. Word stil, leef je in een lied in en laat het een gebed in je wakker maken. De begeleiding is

in handen van Riëtte Beurmanjer die al vele jaren cursussen meditatief Bijbellezen verzorgt. Je bent van harte welkom om op maandag 2 oktober 2023 kennis te maken met deze meditatievorm.

Locatie Kruiskerk

Datum 2 oktober, 6 november, 11 december 2023, 8 januari, 12 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni 2024

Tijd 20.00 – 22.00 uur

Begeleiding: dr. Riëtte Beurmanjer, 020 – 665 46 85

Opgave: Marjanne Koops, mhkoops@planet.nl

Kosten: € 99,- (serie van 9 avonden)