Muziek in februari 2023

Twee concerten, beide keren door musici die graag in de Kruiskerk musiceren, altijd prachtige muziek laten horen en die wij, Kruiskerkconcertgangers, een warm hart toedragen.

zo 12 februari 2023 – Henk Trommel en Judith Mos

Op zondag 12 februari 2023 geven Henk Trommel (orgel / piano) en Judith Mos (klarinet) om 12:00 uur een koffieconcert. De toegang is vrij, maar uw gift wordt zeer gewaardeerd en is nodig voor de voortgang van onze koffieconcerten; zeer aanbevolen dus! Henk Trommel en Judith Mos treden vaker samen op onder de naam Duo Omnia, waarmee ze aangeven dat ze ‘veelkleurige’ muziek uitvoeren uit alle stijlperiodes. Voor dit concert hebben ze mooie bewerkingen gemaakt van geliefde stukken uit de negentiende eeuw. We horen Variaties op het thema ‘U zij de glorie’ (Händel) van Ludwig van Beethoven (WoO 45). Van César Franck spelen ze de bekende en geliefde Prélude, fugue et variation (Opus 18), van Josef Rheinberger de melodieuze Prelude uit Suite Opus 166, oorspronkelijk gemaakt voor orgel en
viool. Samen spelen ze ook van de hedendaagse Jiddische componist Daniel Galay enkele klassieke klezmermelodieën. Solo voert Henk de tweedelige Derde Orgelsonate (Opus 65)
van Felix Mendelssohn uit (Con moto maestoso, gebaseerd op het koraal Aus tiefer Not, en Andante tranquillo). Een programma om naar uit te zien!

za 25 februari 2023 – Bach Ensemble Amsterdam

Dat geldt ook voor Bachs Johannes Passion die op de zaterdagavond van 25 februari 2023 (aanvang 20:00 uur) wordt uitgevoerd. We beginnen de passietijd in de Kruiskerk dus met een van de meest heftige en emotionele meesterwerken van Bach. Koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam zullen de passie uitvoeren onder de inspirerende leiding van Paulien Kostense en met medewerking van vocale solisten. Entreekaarten kosten € 27,50 en zijn hieronder te koop.