Duo Omnia geeft concert in Kruiskerk

Zondag 12 februari heeft in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, een concert plaats van het Duo Omnia, dat bestaat uit klarinettist Judith de Mos en organist / pianist Henk Trommel. Het concert duurt een uur. Het begint om 12:00 uur. De toegang is vrij. Uw gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld en gebruikt om de Kruiskerkconcertserie te bekostigen.

Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk, en Judith de Mos spelen al jaren samen. De naam Duo Omnia hebben ze gekozen omdat ze graag met ‘veelkleurige’muziek uit verschillende stijlperiodes komen in hun concerten.
Tot hun repertoire behoort niet alleen muziek uit de renaissance en barok, maar ook uit de romantiek en uit de twintigste eeuw.

In dit concert brengen ze bewerkingen gemaakt van geliefde stukken uit de negentiende eeuw. We horen Variaties op het thema ‘U zij de glorie’  van Ludwig van Beethoven (WoO 45). Het thema is overigens van Händel. Van César
Franck spelen ze de bekende en geliefde Prélude, fugue et variation (Opus 18), van Josef Rheinberger de melodieuze Prelude uit Suite Opus 166, oorspronkelijk gemaakt voor orgel en viool. Samen spelen ze ook van de hedendaagse Jiddische componist Daniel Galay enkele klassieke klezmermelodieën. Solo voert Henk de tweedelige Derde Orgelsonate (Opus 65) van Felix Mendelssohn uit (Con moto maestoso, gebaseerd op het koraal Aus tiefer Not, en Andante tranquillo).