Benefietconcert in Kruiskerk

Zondag 13 november, 12.00 uur

In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, heeft op zondag 13 november een benefietconcert plaats waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor de Stichting Zambridge die zich inzet voor scholenbouw in Zambia, Afrika.

violist Emma Roijackers – foto Ronald Knapp

Het concert wordt verzorgd door het strijkorkest Lundi Bleu, dat zijn oorsprong heeft in studentenorkesten en dat belangeloos meewerkt. Dirigent is Carel den Hertog, violist en programmamaker bij  NPO4. Zij voeren de bewerking voor strijkorkest uit van het Achtste Strijkkwartet in c-mineur (opus 110a) van Dmitri Shostakovich.  Ook worden delen van Strijkerssymfonie nr. 11 van Felix Mendelssohn gespeeld en klinkt het Concerto Funèbre  voor vioolsolo en strijkorkest (1939/59) van Karl Amadeus Hartmann. Solist bij dit onderdeel is violiste Emma Roijackers, finalist in het Oskar Backconcours 2022.

De toegang tot het concert is vrij, maar na afloop ontvangt de Stichting Zambridge bij de deur graag uw gift. De totale opbrengst is deze keer voor de (af)bouw van schoollokalen in de stad Senanga, Zambia. Het concert duurt een uur.