Bachcantate in de Kruiskerk

Op zondag 7 maart zal in een muzikale vesper in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a, een solocantate van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd. Aanvang 16.30 uur.

Orde van Dienst

Vanwege de coronabeperkingen mag er in de kerk helaas nog geen publiek worden toegelaten. Gelukkig heeft de Kruiskerk de voorzieningen om voor belangstellenden een live-stream met een uitstekende geluidkwaliteit te verzorgen.

Bekijk deze live-stream vanaf 16.30 uur of op een later tijdstip.

Omdat koorzang momenteel niet is toegestaan, is voor deze muzikale vesper een cantate uitgezocht die voor één vocale solist geschreven is. De mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen zal beide aria’s van de cantate Widerstehe doch der Sünde (BWV 54) zingen daarbij begeleid door instrumentalisten van Het Bach Ensemble Amsterdam. De tekst van deze cantate is gemaakt voor het begin van de vastentijd en door Johann Sebastian Bach op muziek gezet in zijn jonge jaren toen hij vaak schreef in een Italiaanse stijl. De muzikale leiding is in handen van Paulien Kostense. Henk Trommel is organist, de bas Michiel Meijer neemt (omdat er geen kerkgangers zijn) in zijn eentje de gemeentezang voor zijn rekening en liturg ds. Niek Scholten zal een korte overweging verzorgen.

De live-stream wordt vanaf zondag 7 maart 16:30 uur uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl